SJ-logo@2x

Bodine Schoenmakers kwalificeert zichzelf voor 3 belangrijke toernooi in 2023

Giorgio Janmaat

17 mei 2023

Bodine Schoenmakers is onze topsportster van de club. Ze is 26 jaar oud en staat op dit moment 13e op de wereldranglijst. Zij is op dit moment ook de hoogst gerankte taekwondospeler uit heel Nederland. Bodine is volop aan het trainen en focussen op haar doel: namelijk de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Dit jaar heeft Bodine zich gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen G14 in Baku, Azerbeidzjan, de GrandPrix G6 in Rome, Italië en voor de European Games G4 (Olympische Spelen voor Europa) in Krakow, Polen.

Het eerste grote toernooi van 2023 is de Wereld Kampioenschappen in Baku. Hier zal Nederland met 5 sporters naar toe reizen waaronder Bodine, haar coach is overigens meester Giorgio die de taekwondo lessen verzorgd. Op donderdag 25 mei zal Bodine met Giorgio en de overige spelers en coach van het nationaal team afreizen naar Baku. Bodine zal op maandag 29 mei vechten voor de Wereld titel.

Bodine heeft zich ook als enigste van Nederland geplaatst voor de Grandprix in Rome.  De GrandPrix is een toernooi alleen voor sporters op uitnodiging. Deze uitnodiging krijg je als je in de top 32 van jouw Olympische gewicht zit. Bodine staat momenteel 22e op deze lijst en daarom is zij uitgenodigd voor deze GrandPrix. Tijdens de GrandPrix strijden alle toppers om de medailles en voor prijzengeld. Het is voor Bodine haar tweede jaar op rij in de GrandPrix series. Hier zijn hele belangrijke punten te verdienen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Ook heeft Bodine zich al direct geplaatst voor de European Games in Polen. Je kon je direct plaatsen als je in de top 13 van Europa stond in je eigen gewichtsklasse. Bodine stond 5e in haar gewichtsklasse -57kg en daarom is zij direct geplaatst. Waarschijnlijk zullen wij op dinsdag 20 juni samen met Team NL afreizen naar Polen. Het toernooi voor ons vindt plaats van 23 juni t/m 26 juni. 3 hele belangrijke toernooien voor Bodine en meester Giorgio in de maanden mei en juni 2023.

VOORGESTELDE ARTIKELEN