SJ-logo@2x

Wereld Kampioenschappen Baku G14, GrandPrix Rome G6, Europese Spelen Krakau G4

Giorgio Janmaat

20 augustus 2023

Wereld Kampioenschappen Baku G14  

Van 29 mei t/m 4 juni werd het WK gehouden in Baku, Azerbeidzjan. Vanuit Taekwondo Amersfoort deden Bodine en Daphne mee ook onze coach Giorgio was geselecteerd om de staf te ondersteunen als coach. Bodine deed mee om Nederland te vertegenwoordigen in de dames klasse -57kg en Daphne deed mee om Griekenland te vertegenwoordigen in de dames klasse -62kg. Op dag 1 van de WK mocht Bodine de spits afbijten. Vanwege de ranking van Bodine (rank nr 10) had Bodine de eerste ronde een vrijloting (geen partij). In de R32 mocht Bodine tegen Roemenië aan de bak. Na 2 rondes wist Bodine de winst naar haar toe te trekken en moest in R16 tegen Polen. Na de pauze was het zover en mocht Bodine weer van start. Na een spannende partij trok de Poolse dit keer aan het langste eind en wist de partij te winnen. Helaas geen medaille voor Bodine, maar wel een plek bij de laatste 16 van de wereld!

Daphne mocht op dag 6 aan de bak, in de eerste ronde mocht ze tegen een Iraanse speler uitkomend voor het Refugee Team. Helaas verloor Daphne de eerste twee rondes en eindigde het WK al na 1 partij.

Helaas niet de gewenste resultaten voor onze dames, maar wel zijn wij enorm trots op jullie prestaties.

GrandPrix Rome G6

Na 10 dagen in Baku op het WK waren Bodine en Giorgio 1 dag thuis en toen moesten ze alweer vliegen naar Rome voor de Grand Prix. Bij de Grandprix kan je alleen meedoen op uitnodiging van de World Taekwondo. Zit je bij de beste 32 van jouw Olympische gewicht dan wordt je uitgenodigd voor de Grandprix. Bodine was de enigste sporter van Nederland die hiervoor is geselecteerd dat is al een hele mooie prestatie op zich. Helaas na een spannende partij tegen Korea verloor Bodine de eerste partij. De Koreaanse dame had een goede dag en behaalde uiteindelijk brons tijdens de Grandprix. Weer een leerzaam toernooi met waardevolle rankingpunten.

European Games G4 Polen:

Van 20 juni t/m 27 juni stond Taekwondo op het programma bij de Olympische Spelen van Europa. Bij de Europese Spelen mogen 16 sporters per gewicht meedoen. Vorig jaar in december 2022 werden 13 sporters per gewicht geselecteerd op basis van hun ranking. Het thuisland Polen kreeg een ticket omdat zij het toernooi organiseerde en daarnaast kon je op het kwalificatie toernooi nog een ticket afdwingen. Dit maakt 15 sporters en de laatste sporter werd gekozen door de Europese Taekwondo Federatie en dit maakt 16 sporters per gewicht. Bodine kwam op rank nummer 6 binnen en moest in de eerste partij tegen de Olympiër uit Kroatië. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd verloor Bodine helaas in de eerste partij. De Kroatische won uiteindelijk brons.

Wederom een waardevol toernooi met leerpunten en rankingpunten.

VOORGESTELDE ARTIKELEN